Βρώσιμες Ελιές

Η παραγωγή της βρώσιμης ελιάς έγινε με γνώμονα να χρησιμοποιήσουμε μεθόδους από το παρελθόν και την φύση, και τα προϊόντα μας να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες αυτών που αγαπούν την βρώσιμη ελιά, αλλά ο γιατρός τους απαγορεύει να τρώνε αλάτι για λόγους υγείας ή πρόληψης ασθενειών.

Οι βρώσιμές ελιές τις οποίες παράγει η εταιρεία μας είναι:

  1. Η Πράσινη τσακιστή ελιά ή «ΚΛΑΣΤΑΔΑ».
  2. Η Μαύρη Θρούμπα Θάσου η οποία είναι προϊόν Π.Ο.Π.
  3. Η ΑΝΑΛΑΤΗ θρούμπα.

Στην διαδικασία παραγωγής της βρώσιμης ελιάς χρησιμοποιήσαμε την αρχή των τοπικών μεθόδων παραγωγής.

Έτσι για την Πράσινη Τσακιστή Ελιά (ΚΛΑΣΤΑΔΑ, ονομασία της προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη κλάζω δηλαδή σπάζω) η μέθοδος εκπίκρησης είναι η παραμονή σε πόσιμο νερό με συχνές αλλαγές του νερού, και στην συνέχεια τοποθετηση σε λίγο αλατόνερο, όξινο, και αρωματικά φυτά.

Για την Μαύρη Θρούμπα Θάσου, δηλαδή την ώριμη ελιά, η διαδικασία παραγωγής είναι πάλι αυτή που έκαναν οι πρόγονοι μας, δηλαδή τοποθέτηση σε αλάτι με δυνατότητα αποστράγγιση των υγρών και στην συνέχεια πλύσιμο και άμεση λήψη ώστε η περιεκτικότητα σε αλάτι να είναι πολύ μικρή (2-3%).

Για την παραγωγή της Ανάλατης Βρώσιμης Θρούμπας κάναμε αναπαραγωγή των συνθηκών της φύσης και με τον τρόπο αυτόν έχουμε βρώσιμη Θρούμπα με 0% πρόσθετο αλάτι. Για το προϊόν αυτό έχουμε πάρει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Scroll to Top