Η Εταιρεία

logo

Σύντομο ιστορικό

Η εταιρία μας ιδρύθηκε το 1999 σε μια εποχή που τα διατροφικά σκάνδαλα (τρελές αγελάδες, διοξίνες κ.λ.π.) συγκλόνιζαν τους καταναλωτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τα δεινά που συσσώρευσε η εντατικοποίηση της συμβατικής γεωργίας έδωσαν την αφορμή για την δημιουργία της επιχείρησης μας που στόχος της είναι η αρμονική σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος. Είναι για μια οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από 4 γιατρούς, 2 μηχανικούς και 1 καθηγητή.

Η οικογένεια μας κατέχει τόσο την επιστημονική γνώση των προβλημάτων διατροφής όσο και την επαγγελματική εμπειρία που απαιτείται για την παρασκευή υγιεινών και ποιοτικών τροφίμων. Η καταγωγή μας από το νησί της Θάσου μας οδήγησε στην επιλογή της παραγωγής ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων ελαιοκάρπου (πάστα ελιάς, βρώσιμη ελιά, σαπούνι κ.λ.π.) βιολογικής καλλιέργειας αλλά και συμβατικής καλλιέργειας όχι όμως εντατικοποιημένης.

Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία είναι ο ιατρός καρδιολόγος Αργύρης Τυρολόγος. H επαγγελματική του εμπειρία και η γνώση του για τις ευεργετικές προς την καρδιά ιδιότητες του ελαιόλαδου ήταν η έμπνευση για την ίδρυση της εταιρίας.

Βασικό αντικείμενο της ΒΙΕΛΘΑ είναι η παραγωγή ελαιολάδου βιολογικής καλλιέργειας με την ονομασία “Καρδιόφιλο“. Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από βιολογικά καλλιεργούμενους ελαιώνες. Επίσης, παράγουμε και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας με χρυσαφένιο χρώμα και την ονομασία «Χρυσόλαδο». Και τα δυο ελαιόλαδα είναι αρίστης ποιότητας.

Η Βιελθα έχει την έδρα της στον Πρίνο Θάσου. Οι εγκαταστάσεις της εκτείνονται σε 12 στρέμματα που περιλαμβάνουν το ελαιοτριβείο, το συσκευαστήριο, την μονάδα παραγωγής βρώσιμης ελιάς, τις αποθήκες, το χώρο επεξεργασίας του πυρήνα, το μουσείο Ελιάς και Ελαιολάδου και την έκθεση των ποικιλιών της Ελιάς.

Πιστοποιητικά - Βραβεία

Η εταιρεία πιστοποιείται:

  1. Για την καλλιέργεια ελιάς με Βιολογικές μεθόδους από τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ
  2. Για την παραγωγή και συσκευασία Ελαιολάδου και προϊόντων βρώσιμης ελιάς Βιολογικής καλλιέργεια από τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ.
  3. Για την παραγωγή προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Προστατευόμενης Ονομασίας Προϊόντος από τον AGROCERT.
  4. Για την παραγωγή ποιοτικού προϊόντος από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ν. Καβάλας.
  5. Κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την παραγωγή Βρώσιμης Ανάλατης Θρούμπας Θάσου.
  6. Οι ποιοτικές εξετάσεις των προϊόντων της γίνονται από την ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΑΕ.

Για το έτος 2017 η εταιρία μας βραβεύτηκε με το Χάλκινο Βραβείο Γεύσης Ελληνικών Επιτραπέζιων Ελιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ)

Ελαιοκτήματα

Η εταιρεία διαθέτει σε δικά της κτήματα περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από τα οποία παράγονται περίπου 20.000 λίτρα ελαιόλαδο.

Το σύνολο των ελαιόδεντρων που δίνουν τις ελιές για το «Καρδιόφιλο» και το «Χρυσόλαδο» βρίσκονται στο νησί της Θάσου και η πλειοψηφία τους στην Δυτική Θάσο που έχει ελαιόδεντρα με μεγαλύτερη παραγωγή ανά δέντρο.

Οι εργασίες στα κτήματα και στα δέντρα εποπτεύονται από γεωπόνο ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην περιβαλλοντική συνιστώσα όταν εκτελούνται έργα σημαντικής κλίμακας.

Η ΒΙΕΛΘΑ φροντίζει πάντοτε να ελέγχει τον τρόπο καλλιέργειας ώστε αυτή να είναι με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Βιολογική καλλιέργεια. Πέραν αυτού έχει κάνει ειδικές συμβάσεις με αγρότες πελάτες της ΒΙΕΛΘΑ τους οποίους καθοδηγεί και ελέγχει για τον τρόπο καλλιέργειας.

Ελαιώνες ​
Scroll to Top